Het Darmherstel Protocol

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 om 16:34

Goed Begonnen is Half Gewonnen!

“One size fits all.” Het zou enorm handig zijn, maar dat werkt niet wanneer het op het voermanagement van onze paarden aankomt. Elk paard is namelijk uniek, laat spijsverteringsproblemen op een andere manier zien en vertoont vaak andere symptomen van andere paarden met hetzelfde probleem.

Daarom is het zó belangrijk om een therapeut onder de arm te nemen als je paard te kampen heeft met klachten zoals terugkerende koliek, mestwater / diarree,
equine metaboolsyndroom, insulineresistentie, PPID, hoefbevangenheid etc.
De oorzaak van al deze problemen bevindt zich in de darmflora van het paard, maar de aanpak van het probleem is telkens uniek – ook per paard!

 

Gelukkig is er één protocol dat wél past bij zo goed als alle paarden :

het darmherstelprotocol.

Het darmherstelprotocol bestaat uit:

 

  • Bitterkruiden, die het spijsverteringsstelsel van het paard helpen zichzelf te herstellen, de galproductie te stimuleren en de darmbeweeglijkheid te bevorderen.

 

  • Lapachorindeschors, dat creëert een onvriendelijk milieu voor ongewenste micro-organismen.

 

  • Zoethoutextract, dat remt de ontsteking van de (darm)slijmvliezen.

 

Dit protocol is ontwikkeld om de spijsvertering van je paard weer een duwtje in de goede richting te geven. Natuurlijk werkt het niet, als je het voermanagement van je paard niet aanpast! Daarom is het belangrijk dat je tenminste 3 maanden je paard omschakelt naar de absolute basis : 24/7 hooi ter beschikking, een balancer en een liksteen.

Het darmherstelprotocol is bedoeld als kickstart, niet als een snelle oplossing!
Als je je paard weer gezond wil krijgen, is dit een goed begin.

Nog even herhalen :

 

  • Schakel je paard langzaam over naar 24/7 toegang tot hooi (ook als hij weidegang heeft), een balancer en een Himalaya-liksteen over een periode van 2-4 weken, tenminste voor een periode van 3 maanden.

  • Voer een handvol bitterkruiden per dag samen met gemalen lapachorindeschors gedurende 6 weken. De eerste én de laatste twee weken voeg je daar ook zoethoutextract aan toe.

 

BELANGRIJKE NOOT : Zoethoutextract kan je niet inzetten voor paarden die gevoelig zijn voor hoefbevangenheid (actief of chronisch). In dat geval kan je gedurende 6 weken gebruik maken van All Septicum.

Heeft je paard extra therapeutische ondersteuning nodig (vb. Bij EMS, mestwater, PPID, IR etc.)? Vraag dan hulp om de gezondheid van je paard weer op goede weg te helpen!



Deze post bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat Slimme Paardernmens een commissie verdient

indien je één van de vermeldde producten bestelt. Wij danken je alvast voor het vertrouwen.

Vóór het darmherstelprotocol - 25 maart '22

Na 3 weken - 20 april '22

Na 6 weken - 1 mei '22

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.